Uw mondhygiënist

Mijn naam is Marloes Rust en ik ben mondhygiënist bij MondZorgVuldig in Dordrecht.

mrust

Voor mijn opleiding tot mondhygiënist was ik al geruime tijd werkzaam in de tandheelkunde. Het vak heeft dus weinig tot geen geheimen voor mij. Om dit op peil te houden ben ik naast mijn eigen vrijgevestigde praktijk MZV o.a. ook verbonden aan een algemene praktijk waar ik de diverse kanten van de tandheelkunde van dichtbij mag meemaken. Tot eind 2015 was ik werkzaam bij de kliniek voor parodontologie in Rotterdam. Door mijn tijd bij deze kliniek span ik mij graag in voor uitgebreide tandvleesbehandelingen. Verder volg ik cursussen en bezoek ik regelmatig congressen. Dit alles heeft als doelstelling de kwaliteit van mijn behandeling te verbeteren.

 

Ik ben afgestudeerd als mondhygiënist aan de Hogeschool van Utrecht. Verder ben ik aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging Mondhygiënisten) lid van de NVvP (de Nederlandse Vereniging voor Parodontologen). En ook sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM).

 

Tijdens mijn opleiding heb ik mij ingezet voor ontwikkelingswerk in Malawi. Hierbij hebben wij bijgedragen aan een bestaand project. Wij hebben docenten van basisscholen verteld over het nut van een goede mondhygiëne en het voorkomen van alle problemen bij een slechte mondhygiëne. Hiernaast hebben wij ook stage gelopen in een ziekenhuis op de afdeling tandheelkunde. Dit alles was zo’n mooie ervaring dat ik samen met een studiegenoot besloot om ons afstudeeronderzoek ook in Malawi te doen. Voor dit onderzoek hebben wij een aantal meetinstrumenten gebruikt om o.a. de plaque te meten bij 141 kinderen in groep 6 op basisschool KaviWale in Mzuzu, Malawi. Hierna hebben wij een poetsinstructie gegeven en dit moest dagelijks klassikaal herhaald worden. Na twee weken hebben wij opnieuw de plaque gemeten. De uitslag gaf een significant verschil. Dit was een ervaring om nooit te vergeten!

 

NVM         krm_site      NVvP